Door de jaren heen heb ik verschillende ervaringen opgedaan in het omgaan, verzorgen en trainen van paarden. Dit heeft mijn keuze beïnvloed om voor een natuurlijke omgeving te kiezen. Hier komen niet enkel de unieke karakters van de paarden tot hun recht, het is ook beter voor hun fysiek en mentaal welbevinden.

Net zoals voor dieren, is de natuur voor mensen een essentieel onderdeel van hun leven. Naar mijn beleving bestaat er een positieve relatie tussen natuur en gezondheid. Hierdoor ervaar ik dagelijks de rustgevende en (voor mij) helende effecten die de natuur met zich meebrengt. Het kan de nodige stilte creëren die nodig is om te luisteren naar jezelf.

De natuur prikkelt verschillende zintuigen. Voorbeelden hiervan zijn het oor door het geluid van de vogels of het gehinnik van de paarden, of de neus door de geur van het gras van de weiden, enz. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig in contact komen met de natuur minder fysieke en emotionele klachten hebben. Ze herstellen sneller van dagdagelijkse spanningen, hebben meer energie en voelen zich alerter.

Samen met de paarden reiken wij een zo natuurlijk mogelijke omgeving aan, die u prikkelt en stimuleert om aan uw doelstellingen te werken. Daarnaast kan de omgeving u voldoende structuur en veiligheid bieden, zodat u de stap durft te zetten om persoonlijke uitdagingen aan te gaan.