Rusty Stefanie (merrie, 1996)

Stefke is mijn eerste pony en maakt ondertussen al 17 jaar deel uit van mijn kudde. Ze is een kruising tussen een Welsh pony en een Arabier, en meet 1m37. Ondanks haar leeftijd is ze nog steeds een pittige maar lieve en werkwillige dame. Stefke houdt enorm van aandacht en is een echte knuffelpony. Door haar spiegelend vermogen is ze een ideale co-therapeute.

Orchid’s Logan (ruin, 1997)

Orchid is een New Forest Pony van 1m47, die Stefke al 16 jaar gezelschap houdt. Met zijn nuchter, zachtaardig karakter en vriendelijke ogen verovert hij ieders hart. Dankzij de sterke lichaamsbouw eigen aan dit ras kunnen ook volwassenen op een New Forest Pony rijden. Orchid leidt zijn kudde met harmonie en is ruimdenkend. Door zijn intelligentie leert hij gemakkelijk en ondersteunt hij jou maar al te graag.

Black Out (merrie, 2009)

Black Out is een volbloed merrie van 1m46, met onbekende afkomst. Door haar temperamentvolle en energieke uitstraling veronderstel ik dat ze een kruising is met een Arabier. Black Out heb ik aangekocht als veulen en is hier opgeleerd. Ze kan krachtig overkomen, maar is werkwillig en sensitief van aard. Black Out zal voornamelijk worden ingezet tijdens het werken vanop de grond. Ze heeft een zeer verfijnd spiegelend vermogen zoals Stefke.

Jumanji (ruin, 2005)

Jumanji is een Welsh Pony van 1m20 en is de oudere broer van Kiano. Bedachtzaam en oprecht zijn de twee karaktereigenschappen die hem het best omschrijven. Tijdens het samenwerken is hij erg alert. Jumanji zoekt in het begin naar vertrouwen, maar eenmaal aanwezig is hij loyaal en werkwillig.

Kiano (ruin, 2006)

Kiano kan je herkennen door zijn drie witte voetjes en stevige bouw. Hij is een Welsh Pony en meet 1m23. Hij is de jongste van de twee broertjes en vormt met Jumanji een goed team. Zijn toegankelijk karakter maakt van hem een geduldig en toegankelijk paardje. Als hij het ergens niet mee eens is, durft hij dit wel eens tonen waarbij zijn koppig kantje bovenkomt. Kiano is sociaal van aard en heeft niets liever dan mensen en dieren om zich heen.

Can’t Hurry Love (merrie, 2011)

Candy is een Nederlands miniatuur paardje van 1m. Ze vertoont een groot empathisch vermogen en fleurt graag haar omgeving op door humor of troost. Door deze eigenschap is ze een geboren snoezelpony, die houdt van knuffelen en geborsteld worden. Candy heeft een nieuwsgierig karakter en onderzoekt hoe ze jouw aandacht en hart kan winnen. Laat haar kleine gestalte je echter niet onderschatten, ze is een volhardende dame die door het vuur gaat voor jou.

Palermo (ruin, 2016)

Palermo is is de jongste van de kudde. Ik merkte hem vorig jaar op en was meteen verkocht van deze kruising tussen een New Forest Pony en een Welsh Pony. Hij is niet snel onder de indruk doch nieuwsgierig en leergierig. Door zijn jonge leeftijd wordt hij nog niet ingezet binnen therapeutische en/of verzorgende sessies. Hij mag op eigen tempo opgroeien en wordt door de jaren heen opgeleid tot therapiepaard. Zijn energiek en speels karakter maakt van hem een kleine deugniet, die nog veel moet leren.

Brown Sugar (hengst, 2016)

Brownie is een vriendelijk Falabella hengstje van 90 cm. Hij is een zachtaardig en intelligent minipaardje, dat gemakkelijk is in de omgang. Ondanks zijn jonge leeftijd vertoont hij een rustig en hoffelijk karakter. Brownie is door zijn formaat niet geschikt als rijpaardje, maar hij staat graag paraat voor de allerkleinsten onder ons. Hij is ook inzetbaar tijdens therapeutische sessies met jongeren of volwassenen.